Leverans

Vårt mål är att du ska ha ditt gräs inom en vecka från beställning.

Chaufförerna har en truck med sig på sin lastbil som de lastar av gräset med. Trucken har rejäla hjul och tar sig fram även på grus.

Nej, du behöver inte vara hemma, det räcker att det går att nå dig via telefon så att chauffören vet var ni vill ha gräset.

Mer information om leverans hittar du här

Skötsel

Gräsmattan behöver gödning ungefär var 5-6:e vecka under växtsäsongen, under skötsel och tips finns gödningsschema, där kan du se hur och med vad vi rekommenderar att du göder din gräsmatta.

 

Det finns en mängd olika typer av gödning för gräsmattor. Under fliken skötsel och tips kan du se vilken typ av gödning vi rekommenderar för vår, sommar och höst.

Vi rekommenderar att du klipper gräset till 3-4 cm. Du kan klippa ner till 2-2,5 cm också, men då en kortare klipphöjd innebär en högre påfrestning/stress för gräset innebär det att det är viktigt att komma ihåg att göda den oftare så att den får den näring den behöver. Under skötsel och tips kan du läsa mer om klippning av gräsmattan.

Mer instruktioner om skötsel hittar du här

Lägga gräs

Nej, att lägga gräs är enkelt! Är marken väl förberedd så lägger en ”nybörjare” ca 40-50 kvadrat i timmen.

 

Vår rekommendation är att gräset rullas ut inom ett dygn, ju varmare det är ute, ju viktigare är det att gräset rullas ut så fort som möjligt.

Du kan gå försiktigt på gräsmattan när den är på plats för vattning, efter 10 dagar kan den börja användas försiktigt, men vänta gärna med fotbollsmatcherna tills den varit på plats 3-4 veckor.

Instruktioner att lägga gräs hittar du här

Sedum

Det kan du absolut göra. Det är lätt att lägga sedumtak. Det viktigaste att komma ihåg vid läggning av sedum på tak är att se till att ha ett bra tätskikt/en bra ytpapp under sedummattorna. Vi rekommenderar att du kontaktar din bygghandel vid val av tätskikt då det är mycket  viktigt att det blir rätt. Vi har allt material du behöver från tätskiktet och upp.

 

Det du behöver är ett bra tätskikt eller en bra ytpapp att lägga sedummattorna på. Har du lutning på taket behöver det sitta kantavslut i nederkanten som håller sedumen på plats. På sidorna behövs vindskivor som gör att vinden inte komma under och få tag i mattorna.

 

Nej, sedum sköter sig väldigt mycket själv. På våren bör man ge gödning och genomvattna taket några gånger. Man tar även bort ev flygogräs som kan ha etablerat sig under vintern. På hösten är det bra att försiktigt ta bort eventuella lövmassor. Likaså kan man behöva skotta snö om det kommer mycket, precis som på andra tak.