PROJEKT

Våra Projekt

Arga Snickaren

En familj i Falkenberg var i stort behov att få sin utemiljö och trädgård användbar, då ryckte Arga Snickaren ut. När det var dags för gräsläggning rullade Turfman dit med personal och såg till att ytorna blev gröna med vår färdiga gräsmatta.

Här används gräsmatta på storrulle där det krävs en läggningsmaskin för att rulla ut mattan.

Arga snickaren, bilen (1)

 

Arga snickaren, justering

 

Arga snickaren, läggare

 

Arga snickaren, läggaren 2

 

Arga snickaren, vältning


Föregående
Nästa

Gröningen

Nära strandpromenaden i Helsingborg ligger stans största gröna parkyta för utomhusaktiviteter. I parken finns möjlighet till picknick, träning och avkoppling nära havet. 

När det var tid för renovering av ytan rullade Turfmans färdiga gräsmatta ut och täckte den bruna jorden. Inte ofta gräsläggaren har så fin utsikt på jobbet!

Gröningen, bilen

 

Gröningen, läggare 2

 

Gröningen, utrullat

 

Grönningen, klart!


Föregående
Nästa

Konduktören

På dessa låga garage i Laholm monterade vi på sedum på taken. Det ger de boende runt om en betydligt vackrare och levande utsikt än svarta tråkigt tak. Miljöhus får ofta denna vackra gröna vegetation.

 

Konduktören, bilen

 

Konduktören, läggning

 

Konduktören, sedum

 

Konduktören, översikt


Föregående
Nästa

Högalids Cirkulationsplats

När rondellen vid Slottsmöllan i Halmstad skulle göras om tog man tillvara på gammalt tegel från det nedlagda tegelbruket i närheten. Tillsammans med teglet ritade arkitekterna in sedumbeläggning i rondellen och refugerna runt om. Turfman fick äran att  lägga sedumet på plats.
Bilderna visar hur sedumen utvecklats under 5 år.

 

2018_8

 

2018_11

 

2018_13

 

2018_14

 

Blommande sedum

 

Läggning, sedum, Petter 3 (1)

 

Läggning, VH-Filt (1)

 

Växtsubstrat i skarvar 2


Föregående
Nästa

Ängelholms Hembygdspark

Vid sin utomhusscen byggde hembygdsparken tak över  sittplatserna. Taket gjorder välvt och i små etage steg. För att smälta in i den naturliga miljö fick taket en grön yta av sedum. Det ordnade Turfman.

 

Parken, kran redo

 

Parken, nertill

 

År 2

 

Parken, sedum anlänt

 

År 2,2


Föregående
Nästa

Rudenstams Gårdsbutik och Kafe

I denna idylliska miljö vid sidan om Vättern utanför Jönköping ligger Rudenstams äppelodling. Deras tak på gårdsbutiken fick nytt utseende med Turfman sedumtak.
Mittrefuger vid Resecentrum

I samband med att Resecentrum i Halmstad utvecklades fick sedum en given roll i utförandet. Runddelen med konstverk fick sedum till marktäckning. De upphöjda refugerna kläddes med vacker sedum som mjukar upp i trafiken.